سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جراح مغز و اعصاب کیست؟

جراح مغز و اعصاب کیست؟
جراح مغز و اعصاب همانطور که از نامش پیداست ، نوعی پزشک معالج است که بیماریهای مغز و همچنین نخاع (مؤلفه دیگر سیستم عصبی مرکزی) ، ستون فقرات و سیستم عصبی محیطی را تشخیص داده و جراحی می کند. جراحان مغز و اعصاب با متخصصان مغز و اعصاب همپوشانی دارند ، اما متخصصان مغز و اعصاب اجازه انجام جراحی ندارند. جراحان مغز و اعصاب همچنین بیماریهای جسمی مانند تومور ، آسیب دیدگی ، آنوریسم یا مسایل مرتبط با عصب را درمان می کنند.

همه درمان هایی که توسط جراحان مغز و اعصاب انجام می شود ماهیت جراحی ندارند. با این حال ، اگر به جراحی سیستم عصبی مرکزی یا محیطی احتیاج دارید ، پزشک شما به احتمال زیاد جراح مغز و اعصاب خواهد بود. با توجه به سطح تخصص و آموزش ، ممکن است از جراح مغز و اعصاب خواسته شود که با پزشک دیگری مانند متخصص مغز و اعصاب یا پزشک اورژانس مشورت کند.

دلایل مراجعه به جراح مغز و اعصاب
به طور معمول ، بیماری هر چه باشد ، جراح مغز و اعصاب اولین پزشکی نیست که به آن مراجعه میشود. بعبارت دیگر پزشکان دیگر(مانند پزشک عمومی)، بیمار را به جراح مغز و اعصاب ارجاع میدهند. جراحان مغز و اعصاب می توانند با استفاده از روشهای جراحی و غیر جراحی ، طیف وسیعی از بیماریهای را درمان کنند. به گفته دکتر شارما ، جراحان مغز و اعصاب معمولاً شرایط زیر را درمان می کنند:

تومورهای مغزی
آنوریسم
ترومای جمجمه
کمردرد
گردن درد
اعصاب تحلیل رفته
تنگی کانال نخاع
تونل کارپال
گیر افتادن عصب اولنار
به عنوان مثال ، اگر متوجه شدید که دچار درد یا بی حسی مرتبط با عصب ، آسیب دیدگی سر یا ابتلا به تومور مغزی شده اید ، ممکن است به جراح مغز و اعصاب ارجاع داده شوید. در موارد اضطراری که زمان اهمیت زیادی دارد هم ممکن است جراح مغز و اعصاب نیاز باشد.

جراح مغز و اعصاب چه کاری انجام می دهد؟
جراح مغز و اعصاب ، با استفاده از هر دو گزینه جراحی و غیر جراحی ، شرایط سیستم عصبی مرکزی و محیطی را تشخیص و درمان می کند. این نواحی بدن شامل مغز ، ستون فقرات و نخاع است. به همین ترتیب ، این تخصص جراحی شرایط زیادی را در بر می گیرد. جراحان مغز و اعصاب ممکن است در مراکز خصوصی یا در بیمارستان ها مشغول به کار شوند یا ممکن است در پست های آموزشی یا تحقیقاتی فعالیت کنند و به دیگران در مورد جراحی مغز و اعصاب یا کشف روش ها و اطلاعات جدید آموزش دهند. برای جراحان مغز و اعصاب مهم و ضروری است تا در جدیدترین اکتشاف ها و تکنیک های مربوط به حوزه خود به روز باشند.

این روشهای درمانی از جمله روشهای ارائه شده توسط جراحان مغز و اعصاب است:

جراحی سنتی و حداقل تهاجمی
روشهای پرتودرمانی متمرکز مانند سایبرنایف و گامانایف (دستگاه چاقوی گاما)، که می توانند تومورها را با وارد کردن حداقل آسیب به بدن، درمان کند
تحریک عمقی مغز (DBS) ، در این روش از قرار دادن الکترودهایی در مغز بیماران مبتلا به اختلالات حرکتی استفاده میشود
رفع فشار و بازسازی اعصاب
ویدیویی از جراحی توسط متخصص مغز و اعصاب:

 

دریافت مدرک
تبدیل شدن به یک جراح مغز و اعصاب یک فرایند طولانی و اغلب دشوار است که شامل سالها دانشگاه رفتن و ادامه تحصیل است. دانشجویان پزشکی پس از فارق التحصیلی میتوانند تخصص خود را در این رشته دریافت نمایند.

پس از آن، جراحان مغز و اعصاب باید برای دریافت مجوز دولتی اقدام کنند. این گواهینامه نیاز به امتحان و همچنین اقدامات آموزشی خاصی دارد.

ارجاع و پژوهش
بیمارانی که به پزشک عمومی مراجعه میکنند، در موارد لزوم به جراح مغز و اعصاب ارجاع داده میشوند. بیماران باید سوالات خود را از پزشکشان بپرسند و اطلاعات کافی درمورد بیماری کسب کنند.

دکتر شارما میگوید: “اگر درمورد بیماری یا گزینه درمانی خود آگاه نیستید یا نمی فهمید ، باید به دنبال شفاف سازی باشید.” میتوانید اطلاعات مورد نیازتان را از اینترنت هم دریافت کنید.

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید...